Loading…

Sign up or log in to see what your friends are attending and create your own schedule!


View analytic
 

1:30pm

GramArt presenterer: Platekontrakten 2012 – Hva innebærer dagens platekontrakter?
    Thursday February 16, 2012 1:30pm - 2:30pm @ Safety Pin
    Talent er ikke nok for å få fart på musikkarrieren. I en ny musikkhverdag med større krav og flere muligheter til å påvirke egne forutsetninger, er kunnskap om bransjens utvikling og forhold, sikring av rettigheter og gode avtaler helt nødvendig både for artister og plateselskap.Men hva kan man forvente seg av en platekontrakt i 2012? I tillegg til å se nærmere på utviklingen de siste årene, gir Østby og Mortimer-Hawkins innblikk i hvilke rettigheter som overdras og i hvilken grad artisten bindes til plateselskapet, og diskuterer spørsmål som; Hvor vanlig er det med 360° avtaler og hvordan fungerer disse? Hvordan har de økonomiske forholdene utviklet seg og i hvilken grad kan artistene regne med å kunne ta del av den positive økonomiske utviklingen ved digital distribusjon? Hvordan har A&R-rollen utviklet seg frem til i dag og hva er plateselskapenes viktigste rolle i tiden fremover? Hva kreves av artistene i 2012?

    Tore Østby er seniorrådgiver i GramArt, hvor han har konsultert artister og management, og forhandlet ulike musikkavtaler siden opprettelsen av GramArts rådgivende avdeling i 1998, og har i tillegg bred internasjonal erfaring som artist/låtskriver/produsent/manager siden 1991.

    David Mortimer-Hawkins arbeider som A&R Manager i Sony Music i Sverige. Han har bakgrunn som A&R fra Universal Music (hvor han jobbet med artister som Anna Ternheim, Andreas Grega, Dead By April og Sahara Hotnights), Stockholm Records (hvor han arbeidet med artister som The Cardigans, Stakka Bo, Lisa Miskovsky og Pain), og som musikkforlegger hos Sweden Music (musikkforlaget som tidligere tilhørte Polar og ble grunnlagt av Stikkan Andersson). Utover sitt A&R-arbeid har han nylig lansert et ølmerke sammen med Anders Fridén fra In Flames, skriver om whisky i Allt om Whisky og hører på litt for mye symfonisk rock for sitt eget beste.
    Type Seminar (delegates only)

Sign up or log in to save this event to your list and see who's attending!


 

Get Adobe Flash player