Loading…

Sign up or log in to see what your friends are attending and create your own schedule!


View analytic
 

1:00pm

Festivaler og organisasjonskultur
  Friday February 17, 2012 1:00pm - 2:00pm @ Club7
  Det er allment kjent at Norge er et festivalland, med et stort tilbud av store og små festivaler fordelt mellom by og bygd over hele landet. Mange av disse har vokst frem de siste ti årene, men på veien er det flere som har møtt veggen, dratt på seg stygge røde tall og måtte legge ned noe som en gang var et lovende prosjekt med positive fremtidsutsikter. Det kan være mange årsaker til at en festival går over ende, en feilslått booking, lite samarbeidsvillige værguder eller eksterne hendelser utenfor festivalens kontroll. Det som imidlertid kjennetegner mange stabile og vellykkede festivaler som klarer å bygge seg opp fra grunnen, er en god organisasjonskultur.Organisasjonskulturen kan være alfa og omega for at et prosjekt skal kunne vokse seg stort på sikt hvis økonomien er sparsom i starten, og en trygg og motivert organisasjon er ofte godt rustet til å håndtere motgang. Med organisasjonskultur mener vi bl.a. hvordan organisasjonen definerer seg selv, lederstil, hvordan deltakerne relaterer seg til hverandre og til omverdenen, hvilke verdier man står for, følelsen av felleskap og eierskap til festivalen og hvordan deltakerne får motivasjon til å holde sammen og stå på for et felles mål. Det kan høres enkelt ut, men eksemplene på arrangementer og organisasjoner som råtner innenfra er mange. Allikevel er dette et område der man med enkle midler kan bygge en god grunnmur, dersom man har et bevisst forhold til det. Hva er hemmeligheten bak blomstrende og uortodokse festivaler som for eksempel Vinjerock eller Eikerapen?
  Kan vi peke på noen eksempler der store festivaler har kommet inn i en nedadgående spiral og gått til grunne på grunn av interne problemer, og hva skal en festival, eller for den saks skyld enhver annen organisasjon med store ambisjoner og må ressurser, være bevisst på for å forme den solide og sammensveisede gjengen man trenger for å gå ut i ”krigen”? I panelet:
  Eirik Høyme Rogn, festivalsjef/booking Vinjerock
  Thomas Ryjord, tidl. bookingsjef Storåsfestivalen
  Flere TBA Ordstyrer: Tor Åge B. Eikerapen (33) er psykolog og jobber til daglig med leder- og organisasjonsutvikling i Storform. Han er også kursleder i Norsk Rockforbund og tidligere festivalleder i Eikerapen Roots Festival, som han etablerte i 2004.
  Type Seminar (delegates only)

Sign up or log in to save this event to your list and see who's attending!


 

Get Adobe Flash player